Hulpbronnenbeheer: Bestandenlijst

Bestanden en bestandbibliotheken

Via de Bestandenlijst heb je toegang tot mappen, favorieten en bibliotheekbestanden van waarui je hulpbronnen kunt raadplegen. De groep ‘Geopende bestanden’ is altijd zichtbaar. De andere bibliotheekgroepen kan je tonen of verbergen door middel van de knoppen in het hulpbronnenmenu.

Groep

Omschrijving

Geopende bestanden

In deze groep staan alle actieve bestanden.

Favorieten

Hier worden alle bestanden ondergebracht die je als favoriet hebt opgegeven in het Hulpbronnenbeheer.

Premium bibliotheek

Bevat alle online inhoud enkel beschikbaar als een voordeel van Vectorworks Service Select

Vectorworksbibliotheek

Hier vind je alle mappen en bestanden die je kan downloaden of reeds hebt gedownload van Vectorworks.

Gebruikersbibliotheek

Hier staan alle mappen en bestanden uit je Gebruikers- en Voorkeurenmap (zie ). Voorkeuren Vectorworks: Categorie Bestandslocaties

Werkgroepbibliotheek

(Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist)

In deze groep bevinden zich alle mappen en bestanden uit je Werkgroep- en Projectmappen (zie ). Bestanden uitwisselen via werkgroepmappen

Om een groep snel open of dicht te klappen, klik je op de pijl naar onder langs de titel van de groep of dubbelklik je op deze titel. Door de Alt-toets in te drukken terwijl je op een van de groeptitels klikt, kan je alle groepen tegelijk open- of dichtklappen.

Sleep een groeptitel naar boven of onder om de volgorde van de groepen te veranderen. De mappen in elke groep staan steeds in alfabetische volgorde gerangschikt.

Actiemenu en hulpbronnenlijst

De keuzelijst Actie in het Hulpbronnenmenu en het contextmenu in de hulpbronnenlijst bevatten commando’s om de hulpbronnen te beheren. De meeste commando’s dienen om een lijst met verwijzingen te creëren naar je “favoriete” bestanden, die de meest gebruikte hulpbronnen bevatten. Sommige commando’s vind je op beide plaatsen terug.

RM_OptionsMenu.png

Klik rechts op het gewenste bestand of op de gewenste hulpbronnenmap in een bestand om het contextmenu te openen. Welke commando’s beschikbaar zijn hangt af van het type geselecteerde bestand of map. Zo is het commando Verwijder uit Favorieten enkel beschikbaar voor bestanden in de groep Favorieten.

Click to show/hide the commands.Click to show/hide the commands.

Commando

Omschrijving

Locatie

Voeg een label toe

Gebruik dit commando om een label toe te voegen. Dit kan je helpen een hulpbron terug te vinden d.m.v. de zoekfunctie. Zie Labels voor hulpbronnen toevoegen en bewerken.

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Voeg nieuwe favoriet toe

Gebruik dit commando om via het standaard dialoogvenster ‘Open Vectorworks tekening’ een of meer bestanden te selecteren. Klik op Open om het dialoogvenster ‘Voeg documenten toe aan favorieten’ te openen. Selecteer vervolgens de locatie voor het nieuwe bestand of klik op de knop Nieuwe map favorieten om een nieuwe map te creëren op die locatie. Klik op OK om het bestand aan de geselecteerde map toe te voegen.

Bewaar het bestand in dezelfde Vectorworksversie als het actieve bestand dat je aan je favorieten wilt toevoegen.

Menu Actie

Voeg geselecteerde bestand toe aan de favorieten

Gebruik dit commando om het dialoogvenster ‘Voeg documenten toe aan favorieten’ te openen. Selecteer de locaties voor het bestand of klik op de knop Nieuwe map favorieten om een nieuwe map te creëren op die locatie. Klik op OK om het geselecteerde bestand in de Bestandenlijst aan de geselecteerde map toe te voegen.

Actiemenu en contextmenu (behalve voor favorieten of online bibliotheken)

Doorblader document

Gebruik dit commando om via het standaard dialoogvenster ‘Open Vectorworks tekening’ een of meer bestanden te selecteren en de hulpbronnen in dit bestand te raadplegen. Klik op Open om de hulpbronnen te bekijken zonder het bestand daadwerkelijk te openen. Het bestand wordt tijdelijk onderaan de Bestandenlijst weergegeven.

Je kan zoeken naar bestanden die bewaard zijn in een vorige versie van Vectorworks, om alle gevonden bestanden vervolgens op te slaan in de huidige versie.

Actiemenu

Doorblader recent document

Hier vind je een lijst met de tien meest recente bestanden. Selecteer een bestand om toegang te krijgen tot de hulpbronnen in dat bestand zonder dat je het hoeft te openen. Het bestand wordt tijdelijk onderaan de Bestandenlijst weergegeven.

Actiemenu

Verwijder

Selecteer dit commando om de geselecteerde map, samen met alle hulpbronnen in de map, uit het bestand te verwijderen (zie ). Hulpbronnen verwijderen of vervangen

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Download

Gebruik dit commando om de geselecteerde online bestanden uit de Premium bibliotheek te downloaden (beschikbaar als een voordeel van Vectorworks Service Select). Geef hierbij op naar welke locatie je de bestanden wilt downloaden.

Contextmenu voor online bestanden en mappen in de ledenbibliotheek en voor de Premium-bibliotheeknaam

Downloaden en installeren

Gebruik dit commando om het geselecteerde online bestand naar de Vectorworksbibliotheek te downloaden.

Wanneer je dit commando uitvoert via het contextmenu van de Service Select-bibliotheeknaam, worden alle beschikbare online bestanden voor je producten gedownload en geïnstalleerd.

Contextmenu voor online bestanden en mappen in de Vectorworksbibliotheek en voor de Vectorworksbibliotheeknaam

Bewerk labels

Selecteer dit commando om het dialoogvenster ‘Bewerk labels’ te openen. Hierin kan je aan de hulpbron gekoppelde labels toevoegen, bewerken of verwijderen (zie ). Labels voor hulpbronnen toevoegen en bewerken

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Open

Open met dit commando de geselecteerde map of scriptmap om de hulpbronnen in deze map te tonen.

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in eender welk bestand

Exporteer

(Vectorworks Design Suite vereist)

Gebruik dit commando om het dialoogvenster ‘Exporteer hulpbron’ te openen en de geselecteerde map, samen met alle hulpbronnen in de map, naar een ander bestand te exporteren (zie ). Hulpbronnen exporteren

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Afbeeldingen afleiden

Gebruik dit commando om via het dialoogvenster dat geopend wordt een .png-bestand van elke afbeelding in het bestand of de map af te leiden.

Contextmenu voor het actieve bestand of een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Importeer

Wanneer een hulpbron uit een ander bestand geselecteerd is, importeer je met dit commando de map in het actieve bestand.

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in eender welk bestand

Verplaats

Gebruik dit commando om het dialoogvenster ‘Verplaats [hulpbron]’ te openen en de geselecteerde hulpbronnenmap op een andere plaats in het actieve bestand te zetten.

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Nieuwe favorietenmap

Gebruik dit commando om het dialoogvenster ‘Voeg favorietenmap toe’ te openen. Selecteer de locatie voor de nieuwe map en geef een naam op voor de map.

Actiemenu en contextmenu voor de groepnaam Favorieten

Nieuwe hulpbron in actieve document

Selecteer dit commando om een lijst te openen met alle typen hulpbronnen die aan het actieve bestand kunnen worden toegevoegd (zie ). Nieuwe hulpbronnen creëren

Contextmenu

Nieuwe hulpbron in [geselecteerde bestand]

Selecteer dit commando om een lijst te openen met alle typen hulpbronnen die aan het geselecteerde bestand kunnen worden toegevoegd (zie ). Nieuwe hulpbronnen creëren

Contextmenu

Open

Open door middel van dit commando het bestand in Vectorworks.

Bestanden uit de Premium-bibliotheek kunnen niet worden geopend. Bestanden uit de Vectorworksbibliotheek kunnen niet rechtstreeks geopend worden, maar je kan wel kopieën van deze bestanden openen.

Actiemenu en contextmenu (behalve voor online-bibliotheken)

Bijwerken

Gebruik dit commando om de selecteerde bibliotheek bij te werken zodat de wijzigingen hierin sinds de laatste versie worden weergegeven.

Contextmenu via bibliotheeknaam

Bibliotheek bijwerken

Gebruik dit commando om de huidige bibliotheekbestanden bij te werken zodat de wijzigingen hierin sinds de laatste versie worden weergegeven.

Actiemenu

Verwijder alle favorieten

Verwijder door middel van dit commando alle mappen en bestanden uit de groep Favorieten.

Of: selecteer het bestand of de map en druk op Delete.

Actiemenu en contextmenu voor de groepnaam Favorieten

Verwijder uit favorieten

Verwijder door middel van dit commando het geselecteerde bestand uit de groep Favorieten.

Actiemenu en contextmenu (enkel voor bestanden in de groep Favorieten)

Andere naam

Gebruik dit commando om het dialoogvenster ‘Naam’ te openen. Geef hier een naam op voor geselecteerde hulpbronnenmap.

Als het om een geabonneerde hulpbronnenmap gaat, verschijnt er alvorens het dialoogvenster wordt geopend een waarschuwing die vraagt of je zeker bent dat je de naam van de hulpbronnenmap in kwestie wilt wijzigen. De wijzigingen die je in het actieve document maakt worden automatisch bewaard en overgenomen in het brondocument. Hierdoor worden abonnementen naar deze map in andere bestanden mogelijk verbroken.

Contextmenu voor een hulpbronnenmap in het actieve bestand

Toon in verkenner

Open door middel van dit commando de verkenner (Windows) of Finder (Mac), waarin de locatie van het geselecteerde bestand wordt weergegeven.

Actiemenu en contextmenu (behalve voor online-bibliotheken)

Toon altijd het actieve document

Schakel deze optie in om bij het openen, sluiten en selecteren van bestanden automatisch de inhoud van het actieve bestand te tonen.

Actiemenu

Manueel een favoriet toevoegen

Om manueel een favoriet te creëren (niet via het Hulpbronnenbeheer):

Plaats het bestand dat je in de lijst Favorieten wilt opnemen (of een snelkoppeling of alias naar dat punt in het bestand), in een van de volgende mappen.

Map Favorieten

Invloed op de lijst met favorieten

[Gebruiker]\Bibliotheek\Favorieten

Het bestand verschijnt enkel in je groep Favorieten. (Met [Gebruiker] wordt de gebruikersmap bedoeld die werd opgegeven bij Voorkeuren Vectorworks, zie ). Voorkeuren Vectorworks

[Werkgroep]\Bibliotheek\Favorieten

(Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist)

Het bestand verschijnt in de groep Favorieten van elke gebruiker die bij Voorkeuren Vectorworks de werkgroepmap in kwestie heeft opgegeven; zie Bestanden uitwisselen via werkgroepmappen

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op Favorieten en selecteer het commando Bijwerken.

Met het commando in het Hulpbronnenbeheer kan je enkel bestanden verwijderen die zich in de favorieten van je Gebruikersmap bevinden. Bestanden in de favorieten van een werkgroepmap moeten manueel verwijderd worden.

Hulpbronnenbeheer

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.